Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Asi takto: Schopnemu cloveku je titul k nicemu, najde si praci nebo se slusne uzivi i bez neho. Akorat ve statni sprave se na tituly jeste hraje, ale delat ve statni sprave nepovazuji za uspech.

Titul je pouze pro lidi, kteri se chteji zivit velice specifickou cinnosti, na kterou ten titul proste potreba je. Chci byt lekarem, tak tu medicinu holt vystudovat musim atd. Ale ekonomky a podobne typy skol jsou akorat ztrata casu, protoze v praxi sice clovek titul neziska, ale vetsi vedomosti urcite.

0 0
možnosti
PJ

Zkoušky na VŠ

Blogerka asi neviděla testy SCIO nebo TSP, že může něco takového napsat. Na lukrativní školy se tyto testy dělají. Samozřejmě v rámci CŽV je situace trochu jiná. 

Skutečnost je taková, že před 20 lety zde bylo cca 35 vysokých škol. Dnes je jich asi kolem 80. Myslíte si, že populace v ČR je 2x chytřejší než před 20 lety ? Co z toho vyplývá.....že vysokou dnes vystudují i lidi, kteří by před 20 lety neměli šanci. 

Dalším momentem jsou mzdy....kdo zaplatí VŠ jeho mzdu, která mu ušla za 5 let co se vzdělával na rozdíl od vysokoškoláků ? Bohužel díky deformaci od dělnické třídy, kdy práce dělníka jako tvůrce hodnot je povýšena nad duchovní prací vědců je trestuhodná. Mám pocit, že společensky jsou více uznáváni rychlokvašky reality show, než práce vědců, kteří se nám snaží výzkumem vylepšit život. Degradujeme myšlením bohužel

1 0
možnosti
KL

vidite, a ja si prave myslim, ze dostat se dnes na VS je oproti minulosti celkem jednoduche a utvrdila me v tom i kolegyne (cerstva absolventka), ktera vystudovala 2 VS a nyni studuje treti pri zamestnani a vsude rika, proc nestudovat kdyz je to takova brnkacka.

0 0
možnosti
ML

No, přijde na to, jaké VŠ studovala ona absolventka. Dnes jde lehce studovat kdejaké VŠ, třeba management, marketing a jiné sračky... Jak to z blogu právě plyne.

Ani vzdělání v oboru kvality engineer není nic moc - jak může dělat "kvalitáře" třeba v oboru  výrobního inženýra, který do elektrotechniky, natož pak do elektroniky vidí prd?'' Ty výrobky pak taky podle této praxe i vypadají - jako elektroinženýru je mi z nich na blití...

0 0
možnosti
SR

Ono to s těmi tituly není tak jednoduché. Také nepokládám za vhodné se s nimi ohánět v soukromém životě, v odborném se v naší kotlině zase lidé obvykle znají. V dokladech tituly uvedeny nemám, i když vzhledem k povolání a téměř důchodovém věku jsem nějaké včetně pedagogických (habilitace) dosáhl. Jenže s věkem se obvykle dostavují i nemoci. A tak jsem nedávno byl na operaci v jedné z pražských nemocnic. Náhodou jsme se ocitli dva lidé na šestilůžkovém pokoji. Pán byl poněkud hlučný, z nočního stolku si postupně vyndával během noci několik piv a ráno desinfikoval něčím tvrdším. Kromě hlučného chrápání vyluzoval bez zábran i další živočišné zvuky. Nu ne zcela příjemný spolunocležník. A pak jsem opravdu prozřel. Do pokoje vstoupila sestřička a s úsměvem se obrátila na spolunocležníka a na stolek mu přinesla tácek se snídaní: "Tak pane inženýre, jak jste se vyspal? Nesu vám noviny a když budete něco chtít, tak si zazvnoňte." Když jsem se zeptal, jestli nemohu dostat neslazený čaj, vypadala jakoby neslyšela a až mezi dveřmi utrousila: "A pan Rádl dostane snídani až ji rozvezu na zbytek patra." A tak jsem během prvního svého pobytu v nemocnici zjistil, jaká je mezi zdravotníky jierarchie: PAN DIKTOR, dlouho nic, PAN INŽENÝR, předlouho nic, PAN NETITULOVANÝ. A poprvé jsem litoval své kdysi mladické nerozvážnosti si nedávat dodokladů titul...

2 0
možnosti
Foto

já ho v dokladech a pracovních mailech kvůli těmhle blbům mám...jinak v civilu přirizeně ani lidi neví jestli mám před jménem nakakáno pár písmenek či ne.Na úřadech to kupodivu funguje, proč to sámn netuším...lidé jsou podivní;-)

0 0
možnosti
FH

Nez zacnete kritizovat CR tak se doporucuju podivat do Polska, Ruska, Nemecka nebo Rakouska, kde se to tituly jenom hemzi. V Anglii nebo v severskych statech se na tituly zdanlive moc nehraje, ale od Dr. nahoru si titul lidi na vizitky pisou a sam jsem byl svedkem jak se promovany inzenyr vytahoval nad bakalarem. S prominutim, ale tenhle clanek povazuju za zbytecne kydani hnoje na CR.

1 0
možnosti
Foto

článek by se dal shrnout jako "každý svého štěstí strůjcem" a jeho původní účel jsem tak úplně nepochopil. V devatenácti (a více) letech by měl mít každý v hlavě srovnáno co chce studovat a jestli ne, nemá na vysoké co dělat. Ende.

3 1
možnosti
VK

V35i63l71é90m 87K51o70s

23. 5. 2013 11:27

Podle mě, by měl mít spíš v hlavě srovnáno, co chce dělat a podle toho volit studium. Znám takové, co věděli, že chtějí studovat dějiny umění...problém je, že teď s diplomem ve skříni nevědí, co dál..:-/

5 0
možnosti
PH

Co je to typ testů "natipuj a vypadni"? 8-o

2 0
možnosti

Diskuse mnohem zajímavější, než samotný blog/článek, který na mne působí dost nesourodým dojmem a nevím přesně, co je jeho "poselstvím".

5 0
možnosti
VK

V65i27l96é21m 59K20o59s

23. 5. 2013 8:36

Je na tom dost pravdy. Znám pár lidí, co po střední moc nepřemýšleli a šli studovat to, kam je zrovna vzali s iluzorní představou že "mít titul" je dobrá věc. Vystřízlivění přichází v krizi velice rychle. Člověk by se měl zabývat tím, co chce dělat. Když je k tomu nutná vejška, nechť se na ní přihlásí. Ale vystudovat "něco" a pak zjišťovat co dál vede často k neradostným koncům..:-/

5 0
možnosti
MI

Já vám to, s dovolením, trošku poupravím: těmito úvahami se zabývejte pouze v tom případě, jste-li rozhodnuti strávit celý výdělečný život (proč nikdo nepoužívá tenhle obrat?:-) ) jako zaměstnanec, prací na cizím. Tehdy se vám to, že jste standardizováni a institucionalizováni vytyčeným studiem, bude skutečně hodit. V opačném případě usilovně pracujte na tom být svobodní, šťastní a prosperující, čemuž se souhrnným výrazem říká seberealizace.;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1925x
Blog založený na subjektivních názorech o zdánlivě reálných věcech. 

Pokud se chcete na něco zeptat, napište: aneta-machova@email.cz. Upozornění - od jisté doby nediskutuji ve veřejné diskusi, pouze soukromě, díky za pochopení. 

Seznam rubrik