Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

potíž bych dnes viděl v tom že tento scénář by obstál tak v polovině minulého století, komunisté tu už totiž nechtějí nic změnit, marxistický koncept kde jsou si všichni rovni se už ukázal být neudržitelný a ani sama KSČM se nezdá jíti touto cestou. poznal jsem za svých studentských let jednu slečnu která byla členkou a kandidovala za komunisty a to ze dvou důvodů, sama chtěla do politiky a kdo jiný potřebuje mladé lidi více než komáři.

ne slečno komunisti už dnes nejsou ti kdo by chtěli něco radikálně změnit, spíš mi závěr přijde jako že se nechala upsat k Pirátum ;-).

 jinak všechna čest

2 0
možnosti
BM

Velmi dobře vystiženo. Laciné sliby v rychlé řešení problémů jsou lákavé. Není to vůbec nic nového. Stejný způsob zvolili nacisté ve třicátých letech. Bohužel řada mladých lidí tomu podlehne.

Karma!!!!!!!

7 1
možnosti
BM

Jo, a z kolotočáře soudruha Macka si nic nedělejte, on patří ke zdejšímu folkloru...;-D

4 1
možnosti
Foto

M58a90r71t37i33n 98Š89i47k

27. 11. 2013 13:47

Mohl bych něco za egocentrické, tupé a sprosté idioty? Jako správný egocentrik, mohu popsat jedině svou zkušenost s příslušníky  vaší generace. A protože jsem natolik tupý, že věřím tomu co říkají, nevidím mezi nimi žádného obdivovatele komunismu, přestože jejich životní situace není kolikrát až tak vzdálená od vaší imaginární Zuzky. Snad to ode mě nebude moc sprosté, když si vám dovolím napsat, že dost přeháníte. Na druhé straně, pokud tento jev ve svém okolí hromadně pozorujete, vycházíte i vy egocentricky především z vlastní zkušenosti. Osobně nemohu samozřejmě vaši generaci pochopit, protože jste tento svět začali poznávat a snad i chápat až v době, kdy KSČM fungovala jako jedna ze standardních politických stran. O její minulosti jste možná něco slyšeli, ti aktivnější se třeba zajímali i víc. Já nebudu nikdy objektivní. A to jsem nezažil padesátá léta, kdy se páchaly zvěrstva asi nejhorší. Každý si musí tak nějak osobně srovnat, nakolik si spojí současnou KSČM s temnou komunistickou minulostí, nebo nakolik jsou mu v tomto postmoderním světě blízké nebo vzdálené současné komunistické koncepty.

1 1
možnosti
Foto

Slečno Machová, je to prosté - ignorujte je!!:-) Měla jste štěstí a tuto zrůdnou ideologii nepoznala. Ostatní je na Vás a žijte si zcela dle vlastního uvážení - v demokracii, kterou By Vám komunisté okamžitě zakázali.:-) Hezké dny přeji.V

7 3
možnosti
MS

Zaplať příroda za každého mladého člověka, který uvažuje realisticky a nepodlehne lákavým, ale zpropadeným komunistickým idejím. :-) R^

8 4
možnosti

co je to takove realisticke uvazovani?

4 0
možnosti
JZ

J69a24n 85Z22i12e92g77l58e63r

27. 11. 2013 12:31

O většinu mladých lidí nemám obavy, mají rozum. Ve středoškolských volbách do PS nanečisto KSČM propadala, když získala jen 4,5% hlasů. Čili naše mládež by ji ani nepustila do sněmovny. A na naše jihočeské gymnasisty z Třeboně, kteří proti komunistům veřejně demonstrují, jsem pyšný. R^;-D

6 3
možnosti
PV

nebojte to přijde, když je člověku 16 či 18 tak je plný elánu a nemá žádné starosti, Stát zaplatí vzdělání, rodiče doplatí zbytek jejich nákladů a co si vydělají po brigádách zůstane na alkohol a cestování. Řekněte proč by někdo takový volil komunisty. Jakmile ale dospěje tak zjistí že ne všichni mají stejné šance a i kdyby měli tak je statisticky nemožné aby byli všichni úspěšní a bohatí...

14 0
možnosti
VS

To jsou příšerné slinty. Absolutně zbytečný článek. Celkem mě pobavilo také slovní spojení "hrůzy minulého režimu". Nebudeme se přít o 50. letech, tak je to jasné a nesporné, ale tzv. normalizaci bych rozhodně jako "hrůzy minulého režimu" nenazval. Vyrůstal jsem v ní a při srovnání s dneškem to nebylo zas až tak "hrozné". Předesílám, že komunisty jsme nikdy nevolil, rád je nemám, ale nazývejme věci pravými jmény. Za to, že nyní tolik lidí volí KSČM, bych spíše vinil necitlivou a dementní politiku pravicových stran, zejména ODS, jakož i neuvěřitelné skandály a zlodějny této strany.

11 4
možnosti
BM

Vyhazovy ze zaměstnání, znemožnění studovat pro například náboženské přesvědčení, vyhazov z vysoké školy za spolupořádání koncertu Vl.Merty, celonoční výslechy  na StB, věznění za protikomunistické postoje - to nejsou hrůzy minulého režimu????

4 3
možnosti

komunismus je imunitni reakce na kapitalismus. Jdete po pricine, ne po nasledku :-)

11 3
možnosti
MK

komunismus je rakovina.....

pokud považujete umrtí hostitele napadením parazita za imunitní reakci tak by jste se mohl sám léčit podobně ;-)

0 0
možnosti
IH

I97r11e63n10a 90H41r10u95b23á

27. 11. 2013 6:27

Já jsem to měla podobné a nikdy mě ani nenapadlo být komunista nebo je volit. Prostě jsem věděla, že musím makat a komunistickým ideám jsem se smála. Pravdou je, že spolužáci na gymplu se mi nesmáli. Nesmáli se nikomu, byly to vesměs inteligentní lidé, kteří druhé nesoudili podle značkového trika.

4 1
možnosti

bez prace nejsou kolace, nerikali to nahodou prave komuniste?

2 0
možnosti
  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1925x
Blog založený na subjektivních názorech o zdánlivě reálných věcech. 

Pokud se chcete na něco zeptat, napište: aneta-machova@email.cz. Upozornění - od jisté doby nediskutuji ve veřejné diskusi, pouze soukromě, díky za pochopení. 

Seznam rubrik