Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

jak už jsem psala pod jedním blogem...slečno...já nevím, ale nenapadlo Vás například, že Putin prostě nemůže ukrajinu "pustit"? Že Ukrajina je jeho tzv. štít a pokud o ni příjde, tak prohrál všechno? Jeho kroky jsou logické stačí se podívat na mapu....a USA s Evropou? Ti to moc dobře vědí a když už tedy jeden trouba z EU podpořil Ukrajinu a rozjel tuto šílenost, tak nemůže ustoupit nikdo...ani EU, ani USA ani Putin. Teť tu všichni stojí a koukají jak "puci"....no a kdo na tom vydělá? Přeci zbrojní průmysl. Rakety středního doletu jsou dražší atd. a kdyby Ukrajina padla a bylo pad EU, tak už žádné jaderné zbraně, pak už fakt stačí jen krátké dolety a Rusko je v "prachu"....proto se Putin nikdy nevzdá...byla by to sebevražda Ruska v přímém přenosu...toť můj názor.....v tomto případě i souhlasím s názorem Klause....EU a USA by se do toho vůbec neměla míchat, protože jinak následky budou veliké pro všechny.

6 2
možnosti

Paní KlároR^ Nejsem nějaký fanda Klause, ale jako skoro vždy, i tentokrát má pravdu. Nehledě na to, že je velmi prostá. Však jste ji pěkně popsala. A nám se to může líbit nebo taky ne, to je jiná diskuze.

3 1
možnosti

M29i52l76a38n 69K44e58s88l

7. 3. 2014 14:34

Naše media dělají svou práci špatně.Nevím jestli jsou k tomu někým nucena nebo to dělají z přesvědčení.Na př.olympiáda-všechno špatné : dvě záchodové mísy v jedné hajzlíkové kóji,hotely na kostech obětí gulaků,vesnice k vůli olympiádě bez vody atd.Kyjev,co dělají odpůrci povstalců je všechno  špatně.Běžný čtenář nemá možnosti si vše ověřovat.Potom,ale slyší slova chvály na organizování olympiády,vidí kyjevského policajta z odříznutou hlavou a jiné a jiné věci.Závěr,který si udělá normální člověk:nemluvili pravdu v těchto věcech,proč by měli pravdu v tom ostatním.Rusové toho moc říkat ani nemusí,našinci jsou již ovlivněni v jejich prospěch našimi snaživci.Tito jsou nepolepšitelní:mediální masáž před prezidentskými volbami,parlamentními volbami,ukrajinskými událostmi měla vždy negativní odezvu.

3 0
možnosti
Foto

A co podle autorky není blábol? Tahle zpráva o stavu vody na českých tocích dnes v sedm hodin ráno?

0 0
možnosti
Foto

V zásadě by mohl člověk odpovědět na váš blog opět blogem, protože témat, kterým se v něm věnujete, je velmi mnoho. Zdá se mi, že z tohoto množství pramení i určitá povrchnost, jak o jednotlivých skutečnostech soudíte. Například není zcela pravda, že Česko o událostech na Ukrajině informuje objektivně, česká média jsou rusofobní - to se ostatně velmi silně projevilo již na informacích o olympiádě, a mají tedy tendenci informace sice poskytovat, ale tak, aby vypovídaly v neprospěch Ruské federace. Ruská média oproti tomu nejsou až tak neobjektivní, jak trvdíte. Srovnávám-li informace z britského tisku (ten mi připadne v současnosti snad nejstřízlivější), jsem mnohdy překvapen, o čem všem píší ruské noviny. Jsou tam samozřejmě výkyvy ve prospěch Putinových kroků, ale jedná se spíše o konkrétní noviny či pisatele než o obecný jev - zatím. Jinak v ruské verzi je i BBC a Radio Svoboda - kdo chce, může víceméně objektivní informace prozápadně laděné najít zde. Rusofilství je asi opravdu vyvolané médii, v tom s vámi souhlasím, ale spíš jako protireakce na jednostranné poskytování informací. Stejný problém je i s ukrajinskou krizí. Ve stručnosti bych to shrnul takto. Okupace Krymu v pořádku není, to je jasné. Nedá se nijak ospravedlnit. Nicméně - v pořádku není ani průběh demonstrací v Kyjevě. Spolupráce umírněné prozápadní opozice (např. Kličko) s prominenty vlády před Janukovičem a s ultrapravicovými silami také v pořádku není. Proč? V tom je totiž zakopaný onen ukrajinský problém. Jeden zkorumpovaný politik střídá druhého zkorumpovaného. Timošenko nebyla o nic lepší než Janukovič, tito politici se liší jen mírou korupce a politickou orientací (ve smyslu Západ nebo Východ). EU včetně USA je velmi naivní v tom, že si myslí, že se na Ukrajině něco změní. Osobně jsem přesvědčen, že ona pomoc v miliardách dolarů nenávratně zmizí v kapsách ukrajinských oligarchů. Navíc - Ukrajina bude vždy s Ruskem spolupracovat. Jednak je to její nejbližší soused, téměř všichni Ukrajinci umí

4 1
možnosti

Nesouhlas. - Díváte se na to všechno, milá slečno, příliš politicky a propagandisticky. :-/

Při tom všude na světě ráno vstávají lidé, snídají, někteří jdou pak do školy či do zaměstnání, pijí kávu, čaj, chodí do restaurací, uklízí, vaří, navštěvují koncerty...

Lidé chtějí ŽÍT a politiku k životu potřebují (naštěstí) jen velmi málo. ;-)

3 0
možnosti

A dokonce bych řekl, že platí: Kdyby lidstvo tolik nebaštilo tu zatracenou politiku, měli by lidé méně zhoubných nádorů.  ;-D ;-)

2 0
možnosti

U nás rusofilství vzniklo po té, co našimi zeměmi prošli Kozáci, ženoucí Napoleonova vojska. Maršál Suvorov byl českými měšťany nesmírně milován a obdivován a s ruskými vojsky se český národ velmi přátelil všude, kam přišli.

Od té doby vzhlížela česká intelektuální špička k "mocnému dubisku na východě". Část z nich to přešlo po "národní pouti do Moskvy", část získala vlastní zkušenosti z návštěvy carského Ruska (např. Havlíček), ale jiné to drželo ještě za první republiky (Kramář).

Komunistická afinita k Rusku je jiné provenience - to není to pravé rusofilství. I když to po určitou dobu trochu splývalo.

1 0
možnosti

..ještě bych doplnil..že velký příklon k rusku nastal také v 2.polovině 19,století, kdy si narůstající české uvědomění logicky hledalo vztah k nějakému jinému jazyku něž byla němčina...a ruština se jako příbuzný slovanský jazyk přímo nabízela....

0 0
možnosti

Jestli to nebude spíš tak ,že ti kdo vidí expanzivní ,válečnou a agresivní politiku USA,která stála za posledních pár let už statisíce lidských životů, vidí v Rusku jedinou překážku, která brání v totalitní světovládě ,aneb nepřítel mého nepřítele je mým přítelem.

Putina nemám rád ,je to bývalý agent KGB ,ale jediná brzda světového neokolonialismu ,která zatím udržuje svět v nějaké rovnováze a momentálně mně daleko víc děsí váleční štváči made in USA a jejich vládci.

6 6
možnosti

Putin zachránil Rusko a pro Rusko je vhodný.

Kdyby Putin nezachránil Rusko před chaosem, těžko odhadnoust, co by se dělo s jejich vojsky a atomovými zbraněmi. Takže Putin možná zachránil nejen Rusko, ale i Evropu před Rusy.

Pro nás Putin vhodný není. Nám by se jeho vláda nelíbila. Ale my nejsme Rusové a nemáme ruskou historii.

8 1
možnosti

J77a27n 18H26a15n56á56k

7. 3. 2014 12:34

Souhlas :)

Akorát bych řekl, že jste poměrně vážný problém napsala poněkud jemně, já osobně vidím opravdu velké riziko v kolaborantech k totalitě. Do jaké míry za "rozdělení" společnosti stojí média ovšem nevím. Každopádně sympaticky napsané. R^

2 0
možnosti

Dnes nás ohrožují kolaboranti s EU.

5 0
možnosti

myslite si, ze kdyby se v nejake zemi, kde ma USA strategickou namorni zakladnu odehral statni prevrat, tak by USA nijak nereagovaly? Pamatujete si Kubu a nastup Fidela? Co asi tak "opozicni" politici se svou retorikou cekali, ze Rusko udela? Me se to co se deje nelibi, ale chapu, proc se to deje......coz bud majdanci nechapou nebo v tom je neco jineho ze strany Zapadu...provokace?

9 0
možnosti
Foto

I59v57o 47C57i43l29i52c78h

7. 3. 2014 12:43

Ten dvojí metr je do očí bijící.

6 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS