Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

;-D;-DAneto, je vám 21 a to už tak moralizujete? Jo, co s tím. Snad jen zaměřit se na to, aby vlastní děti nebyly tlustoprdi a Metráčci. Cizí lidi neovlivníte, bohužel.

2 0
možnosti

P.S. Vejce se slaninou a topinka s džusem není vůbec děsná snídaně a fakt si myslíte, že Amíci to baští každý den?

2 0
možnosti

Bohužel je to tak. Dětská obezita je strašlivá tragédie. Dítě je obětí ignorance nebo nezájmu svých rodičů. Ale do vajec se slaninou se nenavážejte. Pokud jde o kvalitní suroviny tak to je vydatná, chtuná snídaně. Rozhodně lepší zákald dne než nějaké vločky které vyběhnete snad jedině půlmaratonem a ještě po nich budete mít do hodiny a půl hlad. Na vejcích, slanině, pršůtu, parmazánů, sádle apod. jsem schodil přes 40kg.

2 0
možnosti
Foto

Je to tak, doba se mění. Byl jsem tuhle v plaveckém bazéně a že to bylo dopoledne, napochodovala tam jakási cca 4. třída ZŠ (což ostatní plavce vždycky nesmírně potěší). Vzpomněl jsem si na dětství, kdy v každé třídě byl tak jeden buřt, kterému jsme to teda dávali místy sežrat - tady jich byla taková dobrá třetina třídy. To nejsou veselé vyhlídky.

Ale ty USA nezatracujte tak šmahem. Tam hodně závisí na konkrétních oblastech, na sociální třídě... Třeba průměrný Newyorčan toho denně nachodí podstatně víc než průměrný Pražák.

5 0
možnosti

Jo, tloustnou..dřív byl ve třídě tak jeden Metráček na 30 dětí, dneska je to jinak. A USA? Čím větší socky, tím tlustější.

1 0
možnosti

Súhlasím, až na to, že zo slaniny s vajíčkami sa nepriberá, priberá sa z toho chleba, čo k tomu ľudia prikusujú...

4 0
možnosti

Dnešním dnem jsem si uvědomila, že přispívat do místních diskusí naprosto nemá smysl. Většinou se zde setkám bohužel jenom se vševědoucími lidmi, kterým stejně nic nevysvětlím a budou mít SVOU vlastní pravdu. Příspěvky, které jsou součástí této diskuse jsou na úrovni základní školy. Naposledy jsem se takto hádala na spolužácích a to díky vánoční besídce. Je mi zle z toho, že lidé spolu musí nustále soutěžit. Například o tom, kdo napíše jako poslední příspěvěk, čí příspěvek bude mít více plusových bodů a podobně. Na blogu mám uvedený svůj mail, který slouží k tomu, aby mi člověk osobně napsal. Na maily vždy odpovídám. Nestalo se mi, že bych se někdy setkala s takovým množstvím urážlivých vzkazů. Kdyby byl článek opravdu tak špatný, jak většina z vás tvrdí, neměl by rozhodně tolik přečtení. Pořád nechápu, o co tady některým kolegům jde. Pokud neznáte mě, nemůžete soudit, tak to prostě je."Moralizující panně" , jak tady někteří z Vás uvedli a následně přitakali, za to chudáci opravdu nestojí.

0 3
možnosti

Napište o tom článek, je to zde taková tradice. ;-D

4 0
možnosti

Kde se ve Vás ve Vašem věku bere tolik nesnášenlivosti a netolerance ? Co z Vás bude na starý kolena ?  Jedovatá Ježibaba? Mát sice v něčem pravdu, ale ta by se dala podat stravitelnější formou ... zamyslete se nad sebou.

4 0
možnosti

A to nemluvím o hromadě překlepů a chyb v interpunkci - mohla bych tedy teď moralizovat na téma: mládež neumí česky ... ale má potřebu se veřejně prezentovat písemnou formou.

2 0
možnosti

Ono taky záleží, kde v ČR bydlíte - malé nebo velké město. Já si v Praze taky občas říkala, že víc a víc dětí vypadají tak nějak oplácaně. Ale třeba doma na Moravě sem si ničeho až tak nevšimla. Možná že v Praze (resp. ve všech velkých městech) si totiž děti tolik nehrají venku (rodiče mají často strach). Pokud už se sportuje, tak organizovaně, a to něco stojí. Teď bydlím zase na malém městě a děcka mi řvou pod oknama pořád, což je dobře- hrají si...i když občas se musím jít povívat, jestli se nevraždí (podle těch zvuků) :-)

0 0
možnosti
Foto

On ten Franta může v pubertě ještě zhubnout, stejně jako zhubll můj syn. Myslím si, že není podstatné kolik je autorce let. Někteří starší si myslí, že sežrali moudrost světa a kolikrát se ukáže, že mladý člověk, byť nemá praxi, je mnohem rozumnější.Přesto bych všechny rodiče neházela do jednoho pytle, protože si moc dobře pamatuji ten pocit, kdy si prohlížíte vlastní dítě a ono se Vám nelíbí. Snažíte se mu rozumně vysvětlit, že to či ono by jíst neměl a potom najdete za postelí různé zakázané obaly od sladkostí a energetických nápojů.;-O

0 0
možnosti

Jestli nacházíte za postelí obaly od toho, co mu normálně odpíráte, pak je chyba ve výchově, tedy opět u rodičů :-/

3 1
možnosti

Vám je 21?! Tedy v tomhle věku jsem měla opravdu jiné starosti, než:

"Naučme děti zodpovědnosti!"

"Donuťme děti hýbat se"

"Kdo ji platí? Přece my, daňoví poplatníci."

Už jste někdy souložila, nebo se zatím jen ukájíte házením patetických  výkřiků?

3 4
možnosti

Máte pravdu, některé děti jsou opravdu tlusté. A většina má špatné stravovací návyky. Nemohou za to, chyba je na straně rodičů. Stačí se podívat na obsah nákupních vozíků.Dnešní maminky už snad ani neumí péct. Je pohodlnější koupit roládku s "čokoládovým" krémem, které má životnost 3 roky. Dobře, zelenina moc chuti teď nemá, ale z mrkve,celeru a zelí se dá udělat víc variant salátu. Kilo mrkve je za cca 15 Kč, to není luxus. Ano, chce to čas a pomoc celé rodiny. Moje děti často obědy vynechaly taky.  Když ředitelka vydá příkaz, že na obědy se smí jen v době 11.40 až 12.30 a do jídelny vtrhne naráz 280 studentů,je lepší si vzít větší svačinu než zmeškat začátek odpolední výuky v 13.10.

1 1
možnosti

Děkuji Vám za názor. :-) Souhlasím s Vámi. Přestávky na oběd by měly být delší. Nejsem si ale jistá, co by děti řekly na to, že budou muset ve škole trávit odpoledne více času.

0 0
možnosti
  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1925x
Blog založený na subjektivních názorech o zdánlivě reálných věcech. 

Pokud se chcete na něco zeptat, napište: aneta-machova@email.cz. Upozornění - od jisté doby nediskutuji ve veřejné diskusi, pouze soukromě, díky za pochopení. 

Seznam rubrik