Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

.. vaše fiktivní slečna má smůlu.....v rodičích.....ne snad v tom, že nemohl žít v celé rodině...ale hlavně v tom že evidentně oba byli nejspíš vyznavači "starých časů...a nedokázali (nebo nechtěli) ji popsat co by mohla případná volba komunistů znamenat....pak bych naivitu a skok do rudé náruče dokázal pochopit....

0 0
možnosti
RP

Tady je jediné řešení: nerovné volební právo :-)

0 0
možnosti

Takže autorka si a priori řekla, že komunismus je scestný (zřejmě jí to řekli doma a ve škole) a tečka. Mě by ale spíše zajímalo, jak k tomu došla? Kdyby jí doma řekli opak, tvrdila by opak? Proč je scestný? V příběhu Zuzky B., který připojuje, k tomu žádný klíč nedává...

0 0
možnosti
Foto

P65e25t21r 70H22a77h29n

30. 11. 2013 22:51

Děkuji Vám za způsob, jakým uvažujete a gratuluji k tomu, že jste bolševiky u vesla nemusela zažít. KarmaR^:-)

2 1
možnosti

Za to může darwinismus! ;-€ Problém však je ve špatném žebříčku hodnot. Lidé hledají ztracený ráj a nechápou, že život je těžký. Byl a bude. Tudíž se snaží postavit na místo Boha. Evolucionismus tyto snahy extrémně umocňuje a následky, včetně komunistické ideologie,  bývají tragickéRv

0 0
možnosti
IZ

I97v90a66n 82Z48y32k19á36n

27. 11. 2013 16:00

S nástupem na střední jsem zažil 89.rok. Z apolitické rodiny. Snažil jsem se roky volit mj. i s ohledem na možnost posilovat vliv stran, které by pravici daly nadpoloviční zákonnou většinu, tzn. bránil jsem "levicovému zlu" aktivně. Nezažil jsem bídu, reálné, nikoliv malicherné životní problémy. Celé ty roky jsem sledoval události jak současné, díval se do minulosti a především snažím se na trendech najít bod, kam vše spěje vzhledem k mechanismům, které řizeně ovlivňují jak život můj i ostatních. Nekoukám, co bude platit zítra, za týden. Co za rok. Uvažuji v dlouhodobých výhledech. Mohl bych si říct, nic Tě fatálního netrápí, vez se na současné vlně a užívej si, dokud to jde. Budu-li sobec, pak ten nejlepší možný přístup k životu. Konzumovat. Žel mi ve výhledech nevychází při zachování stávajícího obrysu zřízení, globálních ekonomických mechanismů a geopolitické reality a jejího směřování nic, co bych mohl nazvat jako "pozitivní výhled". Je chybou, že hledám východisko z budoucího srabu v hledání pozitivního, co přinášel mj i minulý režim, respektujíc i negativní fakta a vyvažuji ve svých úvahách, které zlo bude jednou pro lidi menší a které větší, a to ne z pohledu jednotlivce, jeho práv a svobod, ale z pohledu celku jakožto "zprůměrované" entity? Neadoruji ani levicové vidění světa, ani pravicové. Každý z obého má v sobě zakořeněho dost z toho, co ho ve výsledku samo zničí zevnitř. Hledám syntézu, co pozitivního lze nalézt v obojím, aby výsledek byl životaschopný. Nejen na rok, na padesát let vývoje, ale dlouhodoběji. Bohužel při takovém pohledu na život a na svět se setkáte s tím, že Vás lidé oznámkují za komunistu, protože si dovolíte byť jen koketovat s některými z myšlenek, které jsou komunismu blízké. Lidé by se předně měli zbavit potřeby známkovat a černobíle škatulkovat. Život jednotlivce, natož organismu, jakým je lidské společenství, není jen černobílý. Není to o levici nebo o pravici. Je to o hledání cesty, po které pak jdou všichni, ti i ti.

4 0
možnosti
LO

L83u81b90o39š 58O73t77t

27. 11. 2013 15:12

Moudrý citát říká: "Kdo není v mládí levičák, nemá srdce, kdo je levičák v dospělosti, nemá rozum!"  Proto dokážu pochopit touhu po rovnosti a spravedlnosti, ale dnes, v pozdní dospělosti  už vím, že toto je jen levicová vábnička, protože vždy je někdo rovnější mezi rovnými a spravedlnost je opravdu slepá dáma s váhami. Nechci, aby mě jakákoliv strana vedla životem jako ovci, chci rozhodovat sám za sebe a vím, že svoboda, je tím, za co jsem ochoten občas přinášet oběti.

4 1
možnosti

Noam Chomsky nema rozum? Mimochodem u me to porbihalo presne naopak, nejdriv jsem byl pravicak, po vystuduvani nekolika matematickych predmetu, a por predcteni ucebic ekonomie a sociologie se ze me stal levicak (da-li se to tak nazvat). Avsak levicak, ktery je proti nadmernemu centralismu a byrokracii.

2 0
možnosti
MK

Rozumím a současně vidím stále ten samý komplex, který brzdí rozvoj společnosti a vnímání politiky, což se pak podráží v samotné účasti u voleb. Modrá nebo rudá. Je to fuk. Jde pouze o souhlas s názorem zastupující menšiny a ten je vždy lživý, na všech zúčastněných stranách, protože cílem je pouze oslovit co největší skupinu a získat co největší moc. Samotná realizace je pak věcí dohod a ústupků na politické úrovni o nichž zde můžete jen fabulovat, ale většina o průběhu těchto jednání nic neví a co vám média a zástupci stran tlumočí jsou už jen výsledky těchto jednání, či pouze kusé informace dávající těmto akcím pozlátko tajemnosti a zkreslené představy o velkých diplomatických schopností účastníků. Publikace výše uvedených článků je cesta do nikam, je to pouze replika dříve užívaných slov na adresu kapitalismu a od toho je třeba se odprostit, protože ve finále, jsou tyto idee pouze odrazem sebe samých se vzájemnými protiklady jak v pozitivním slova smyslu tak v negativním a je-li tedy jedna zvrácená, pak musí být i ta druhá. Vše je iluze formovaná lidmi, kteří se zvolenou ideou zaštítili při honbě za politickou mocí s vidinou manipulace vybraným spektrem společnosti. 

Jen bych rád na konec řekl, že s ohledem na rostoucí globalizaci, celosvětovou propojenost prostřednictvím různých komunikačních kanálů je jen těžko realizovatelné proklamované "zlo" v případě zvolení komunismu. Jediné co by dostalo na frak by byla pouze pýcha českého národa, ale je otázkou zda máme být na co pyšní, když nemáme ani zájem se účastnit voleb a rozhodovat o svém životě a zemi v níž žijeme a kde jsme se narodili. Zemi, kterou naši předci vlastní krví bránili a budovali ... spíš bychom potřebovali přes držku za to co se z nás stalo.

PS: demokracie je fikce, nenaplněná touha, slovo bez významu a bez pochopení

3 0
možnosti
AK

Demokracie není fikce, ale to, co nemáme:

Vláda lidu prostřednictvím volených zástupců ve prospěch toho lidu.

My ovšem máme vládu ve prospěch těch zástupců, jejich kámošů, bank, pojišťoven a zahraničních investorů.

To není demokracie.

1 0
možnosti
  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1925x
Blog založený na subjektivních názorech o zdánlivě reálných věcech. 

Pokud se chcete na něco zeptat, napište: aneta-machova@email.cz. Upozornění - od jisté doby nediskutuji ve veřejné diskusi, pouze soukromě, díky za pochopení. 

Seznam rubrik