Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IH

Já žádné takové případy z okolí ani rodiny neznám. Se setrou jsme se postavili na vlastní nohy v cca 23 letech, našim žádné dopisy s exekucemi nechodí, finančně je podporujem a oni nám zase pomáhají s dětmi apod. A mí známí to tak mají podobně. Pokud jste popsala jak to chodí u vás v rodině, je mí vás líto.

0 0
možnosti
JN

Pokud popisujete vlastní pozorování z nejbližší rodiny, je mi vás a především těch nešťastných seniorů líto. 

A pokud popisujete zkušenost vašich rodičů s vámi, není ještě vše ztraceno. Vědomí, že nejednáte správně může být prvním krokem k nápravě.  Tak hlavu vzhůru a vzchopte se.

2 1
možnosti
MP

Není mi jasné, co váš blog vlastně řeší/neřeší. Opravdu nemá hlavu ani patu a je jen složené z útržků nesmyslných úvah.

2 1
možnosti
VK

V12i95l71é75m 44K91o69s

1. 4. 2013 23:14

Páté přes deváté a dohromady nic. Komentovat každý nesmysl zvlášť by zabralo 2 stránky, tak jen podotýkám, že na zkaženou mládež se nadávalo už za Rakouska -Uherska a jakou cestu už od té doby lidstvo ušlo..

2 1
možnosti
Foto

Můžu vám říct, že co znám mladé lidi bydlící u rodičů, tak snad všichni jim přispívají. Nepřispívají snad jen ti, co jsou nezaměstnaní, ale  ti si to také "užívají", otázek, kdy už si práci najdou a že to takto dlouhodobě nejde.

Rodiče fakt nejsou povinni platit dluhy dospělých dětí, snad jen, pokud mají u nich trvalé bydliště. Rodiče ty dluhy spíše často platí dobrovolně.

1 0
možnosti
Foto

Děti neživí své rodiče již více než 3 generace. Z tohoto důvodu jsou mzdy v průměru nastaveny tak, že je prostě ani živit nemohou.

5 1
možnosti
TN

Setkáváš se s tím hlavně u mužů? No jo, ženský to mají zařízené jinak, pronajmou si s kámoškou privátek a už to jede. Známe, víme.

2 0
možnosti
PK

ty už si prej dneska taky tolik nevydělají. holt krize je taky k nečemu dobrá.

1 0
možnosti
PV

P64a66v40e48l 96V30l85a40s

1. 4. 2013 22:16

Kdyby se pokračovalo tak, jak v roce 1904 byl nastaven penzijní system, nebyly by dnes problémy. Každý zaměstnanec si musel spořit u státu na svoji penzi a penzijní fond vykazoval slušný nárúst. Fond , přečklal monarchii, první republiku i  Hitlera. Komunisti použili fond k výstavbě, zahrnuli ho do státního rozpočtu, ale účetně byl stále veden až do nástupu pana Klauze. Stavby zaplacené z penzijního fondu se privatizovaly ale peníze z privatizace se nevrátili do penzijního fondu a vedení účetnictví fondu se zrušilo a basta.Zaměstnanci si mohli spořit navíc i privátně, jak to dělali podnikatelé kteří si nemuseli spořit u státu, spořili si privátně. Z privátního spoření však všichni dostali bzum. Historie učí, že druhý pilíř je jen přijem bank a pojišťoven a pojištěnec nakonec ostrouhá.

3 3
možnosti
PK

I během první republiky byli pod státní penzí maximálně státní zaměsnanci... ostatní měli "smůlu".

Ovšem taky aby to fungovalo by se muselo pokračovat ve stejné politice zaměsnanosti... 80 procent v zemědělství, 1 státní úředník na 100 obyvatel...  valná většina rodin by měla 4-5 dětí... a minimálně pro 4 z nich se našla práce na poli když jim bylo 12...

Ano v takové situaci se dobře dělá penzijní systém do kterého ještě mimochodem tehdy do začátku nalili daně vybrané z alkoholu a tabáku.

Srovnáváte diametrálně odlišné situace... s krásnou 10 procentní nezaměsnaností kdy vám 10 procent populace v ekonomicky aktivním věku (a to se ještě nepočítají studenti a ti co se na pracák prostě nepřihlásí a berou jen "sociální") místo vydělávání na důchody ze systému peníze čerpá.

Ostrouhají všichni. Penzijní systémy měli problém už po druhé světové... na západě je chtěj nechtěj byli z výše zmíněných důvodů také nuceni omezit a poslat lidi soukromým fondům... na východě to komunisti maskovali vydáváním spousty zdrojů na umělou zaměsnanost... na vykonávání činností které víc ekonomických zdrojů spotřebovali než kolik vytvořili. Pak se to párkrát protočilo byrokratickým mechanismem a dali se "důchody"... ale Ekonomika SSSR se zhroutila a najednou nebyli z čeho tuhle hladovou zeď financovat a ta se kolektivně ve východním bloku rozpadla, protože už tu nebyl velký bratr posílající suroviny za "státní v pozoru a budování socialismu". (Komunisti v Evropě to odpískali čistě proto že dál to bez pre-perestrojkového SSSR nešlo, a SSSR už nebylo schopné tak fungovat)

Průběžný systém byl nastaven na diametrálně jiné podmínky... dokonce mu pomohli i války- nadbyteční lidi byli postříleni (absence nezaměsnaných) a pak bylo třeba něco znovu postavit takže se dala stavět hladová zeď.

3 1
možnosti

I94v72o 61Ž14á97č85e87k

1. 4. 2013 22:03

Aha, vládu to nezajímá. A kdyby ji to náhodou přece jen trochu zajímalo, tak co by měla udělat?

2 0
možnosti
  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1925x
Blog založený na subjektivních názorech o zdánlivě reálných věcech. 

Pokud se chcete na něco zeptat, napište: aneta-machova@email.cz. Upozornění - od jisté doby nediskutuji ve veřejné diskusi, pouze soukromě, díky za pochopení. 

Seznam rubrik