Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Soudruzi a jejich facebookový život

Příznivci KSČM dlouhodobě hledají místo, kde by se mohli sdružovat, vyměňovat si své hvězdné názory a hledat nové kamarády. S příchodem sociálních sítí, se jim proto naskytla skvělá příležitost. Na facebooku, je totiž dokonce i oficiální stránka strany, kde jsou názory typu- "Ať žije budoucí Sovětský svaz" vítány. Na facebooku je také možné najít spřízněné duše, které vás ve vašich třešničkových názorech podpoří. Na co čekáte? Dejte pouze jeden blbej "lajk".

Na hlavní straně ční grafická podoba Jiřího Dolejše a jeho prohlášení o roku 1939. Je to spíše takový epitaf k tehdejším komunistům, kteří za vlast prý položili své životy. Zajímavé je, že v ten den nikdo z politiků nezemřel. Komunistická domoobrana tedy zřejmě existovala pouze v tajných spisech, které neviděli ani historikové.

Nic to nemění na faktu, že prohlášení pana Dolejše má obrovský úspěch. Dokonce 86 sdílení. Na to, že grafika onoho prohlášení je naprosto děsná, spíše připomíná billboardy z roku 2000, je to neskutečný úspěch. Na kvality facebooku Jardy Jágra snad nikdy nedosáhnou, není ale pochyb o tom, že se od voleb velice zlepšili. Přibrali minimálně 1000 nových fanoušků a každý týden přiberou 20 nových, to je slušné číslo, na komunisty.

Nejzajímavější částí, jsou ale diskuse prostých rádoby soudruhů pod sděleními. Nebudu zde tedy zmiňovat jména autorů prohlášení. Pro ty chytřejší jsou stejně lehko dohledatelná. Jen, ať máte představu, co jsou schopni lidé v 21.století tvrdit. Všechny názory se nacházejí pod zmíněným "billboardem" pana Dolejše.

Tvrzení číslo jedna:

"Zatím každá generace poznala válku a její hrůzy. Moji prarodiče první, rodiče i já druhou. Nepřeji si, aby tato generace poznala třetí. Mnozí už zapomnněli  miliony obětí válek a mladí lidé vidí černobíle. Nevychází z vlastních zkušeností a tak co je od nás na západ je super a co na východ je komunistické. Rozpínající se fašismus na východě je hrozbou nám všem, stejně jako vojenská agrese v jiných zemích ze strany USA pod záštitou mírových misí. Proto nesmíme nikdy zapomenout."

Komentář:Nejsem si jistá, zdali tomu zcela rozumím. Ano nezažila jsem válku a ano, jsem za to ráda. Tím tedy nespadám do komentáře, jelikož jsem se podle autora ještě nenarodila. Ve škole jsem se díky dějepisu naučila, že ve válkách umírali lidé. Nebyli to ovšem jen občané z východu, ale i němci a britové ze západu, američani na vlastním kontinentě a podobně. Ve válkách se prostě umírá. Jsou způsobeny lidmi to je bez diskuse. Autor ale zřejmě nebude hovořit špatně o okupaci Československa Sovětským svazem. To bylo totiž naprosto v zájmu naší společné budoucnosti, asi. Proto se není čemu divit, že český národ opravdu nezapomněl a drží se od soudruhů z Ruské federace dál, alespoň prozatím. Co se týče aktivit USA, byly tady vždycky. Američané mají potřebu se neustále do všeho vměšovat. Vzpomeňme ropu v Lýbii. Pokud se nás to přímo netýká, nemůžeme podle mě hovořit o americké agresi. Kdyby skutečně existovala, američanům již dávno patří celý Blízký východ.

Tvrzení číslo dvě:

"A to je to oč tu běží...Putin nikdy nepřipustí, aby se v Rusku opakoval rok 1941 tzn. zákeřnou okupaci nacisty, nebo podobného agresora!!!!"

Komentář:

Podle autora nám tedy chybí dostatečná morální síla. No jo kolego, nezbývá ti, než se přestěhovat do Ruska, kde ti tvůj milovaný vůdce splní všechny tvá přání. P.S. Stejně pochybuju o pevné pozici Putina ve federaci.

Tvrzení číslo tři:

"Souhlas, a co říkáte na dnešní fašistickou vládu na Ukrajině kterou připravovala dlouhé roky USA a postoji vládě v Čr?"

Komentář:

Konec je trochu zmatečný. Autorovi se buhužel na komentář nikdo nevyjádřil, chudáček. Má ale pět "lajků" , takže asi tak špatně jej lidé nevnímali. Zajímavá je poznámka o plánování vlády na Ukrajině. Dostáváme se tedy opět ke konspiračním teoriím, které nám spíše řeknou nic než něco. Dokonce to chápu tak, že jsme se na celé akci podíleli, jelikož jsme nepřímo souhlasili s Majdanem. Což by mě opravdu překvapilo a zároveň i trochu potěšilo, jelikož nás pravidelně všichni ze všeho vynechávají.

 

Jak jsem již avizovala výše. Nová živná půda pro aktivní komunisty právě vznikla. Pokud má někdo pocit, že má k tématům co říci. Neváhejte, zaregistrujte se na facebooku, vyhledejte si oficiální stránky KSČM, dejte "lajk" a diskutujte. Neberte to ale jako reklamu, rozhodně ne. Spíše přijďte přispět jiným názorem, ať ten život facebookovým soudruhům trochu osladíme.

 

Autor: Aneta Machová | pondělí 17.3.2014 17:52 | karma článku: 15,92 | přečteno: 910x
  • Další články autora

Aneta Machová

"Haló tady covid linka!" ale moc toho nevíme

"Dobrý den, u telefonu Martina na lince 1221, co si přejete?" tuhle větu slyším s obměnami jmen denně. Rutina v případě, že se staráte o testování zaměstnanců a řešíte Covid na denní bázi v práci. Jenže pomůže Vám taková Martina?

14.3.2021 v 16:20 | Karma: 28,61 | Přečteno: 930x | Diskuse| Politika

Aneta Machová

Já jsem taky vševědoucí!

Divná doba. Každý ví všechno nejlíp. Národ hokejových a fotbalových trenérů zklamal, změnil se, povýšil. Nastává nová éra samozvaných odborníků na VŠECHNO. Nejsi jedním z nich? Vítej v mé menšině...

21.2.2021 v 17:26 | Karma: 10,78 | Přečteno: 493x | Diskuse| Politika

Aneta Machová

Jak jsem byla zodpovědná (blbá)

Příběh o tom, jak jsem se nechala zavřít do karantény. Proč? Protože jsem chtěla jít příkladem. Jenže jsem tak zodpovědná, až jsem blbá...

9.9.2020 v 19:08 | Karma: 45,95 | Přečteno: 13362x | Diskuse| Politika

Aneta Machová

Opozice a její výkřiky (do tmy)

Pojďme se podívat, jak opozice promrhává příležitost? Pojďme se podívat, co by toto nešťastné jednání mohlo způsobit.

19.3.2020 v 14:42 | Karma: 33,40 | Přečteno: 1581x | Diskuse| Politika

Aneta Machová

Motýle Ti starší prostě nesbírají, podléhají PR a nevědí to

Jak je možné, že se v celé zemi protestuje proti Andrejovi a zatím poslední volební průzkumy říkají, že jeho náskok zůstává a v některých případech se i zvětšuje?

12.6.2019 v 8:00 | Karma: 37,37 | Přečteno: 5050x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Biskupové se distancovali od Zemanovy akce v Arcibiskupském paláci

24. dubna 2024  19:05,  aktualizováno  21:31

Pražský arcibiskup Jan Graubner se distancoval od akce, při které byla minulý týden v...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Maďarský zákon o svrchovanosti dráždí europoslance, mají „vážné obavy“

24. dubna 2024,  aktualizováno  20:25

Nový maďarský zákon o svrchovanosti, který má bránit zásahům zvenčí do národní politiky, v rezoluci...

Ukrajina tajně použila střely dlouhého doletu, nová pomoc vítězství nezaručí

24. dubna 2024  20:19

Ukrajinská armáda už začala používat balistické rakety dlouhého doletu. Tajně jí je poskytly...

  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1925x
Blog založený na subjektivních názorech o zdánlivě reálných věcech. 

Pokud se chcete na něco zeptat, napište: aneta-machova@email.cz. Upozornění - od jisté doby nediskutuji ve veřejné diskusi, pouze soukromě, díky za pochopení. 

Seznam rubrik